Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Pikáns nyári cukkini sajttal, ratatuille töltelékkel 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 5 db 25 dkg-os cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg tv paprika
  • 30 dkg szeletelt húsos szalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg Fino Füsti Trappista sajt
  • 15 dkg kifőtt penne tészta

 

A cukkinit hosszában félbe vágjuk, belsejét kiemeljük és felkockázzuk. A visszamaradó cukkini "hajókat" sós vízben 1 percig főzzük. Az apró kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, a hagymával és a felkockázott zöldségekkel jól átpirítjuk. A sajtot lereszeljük, s a felét a töltelékbe keverjük a kifőtt penne tésztával. Az így kapott zöldséges ragut a cukkinibe töltjük. A reszelt sajt másik felével gazdagon megszórjuk és sütőben a sajtot rápirítva 20-25 perc alatt készre sütjük.