Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Sajtsaláta tökmagos dresszinggel

Ismét egy saláta, amelynek elkészítését csak a tészta bonyolítja. Csak felkockázzuk a hozzávalókat, kifőzzük a tésztát, és hogy vizuális élményt is nyújtson ezen étel, félbevágott paprikába töltjük. A siker biztos.

Tovább

Tésztasaláta

Ez az étel színes és finom. Az alapanyagok színkavalkádja a szemet, íze pedig az ízlelőbimbókat gyönyörködteti. Paprikakosarakban tálalva aztán végképp ellenállhatatlannál tesszük.

Tovább

Sonkás sajttekercs zöldsalátán

Ez az igazi tavaszi és könnyű vacsora. Aki fogyózik, de a finomságokat is kedveli, annak ideális. De vigyázat! Szegzardina sajtunk csak erős idegzetűeknek és gyomrúaknak való.

Tovább

Fino csirkemell fóliában sütve

A csirkemell hamar átsül, és ha megtűzdeljük egy-két füstölt sajttal, valamint adunk hozzá zöldségeket, finom is lesz. No meg egészséges. Köretnek tulajdonképpen bármit adhatunk hozzá, és kész is a vasárnapi ebéd.

Tovább

Fortiana fondü

A fondü a különlegességeket kedvelők ideális étele. A fondüben nemcsak csoki lehet olvasztani, hanem sajtot is, egy-két ízesítőt hozzáadva pedig igazi finomságot tehetünk az asztalra. Remek dolog kenyérkockát vagy gyümölcsöket mártogatni bele.

Tovább

Pikáns nyári cukkini sajttal, ratatuille töltelékkel

Nyáron az ember nem annyira kívánja a zsíros, nehezebb ételeket. Valami mégis kell ebédre az asztalra, ami egyszerűen elkészíthető és országunkban kapható alapanyagokból készül. A rajzfilm óta tudjuk, hogy a ratatuille tulajdonképpen nem más, mint egy lec

Tovább

Sajttal, gombával sült szűzérmék velesült zöldségekkel

Ha le szeretnénk nyűgözni főző és sütőtudományunkkal barátainkat, ismerőseinket, ezt az ételt kell, hogy válasszuk. Kicsit persze csalunk, mert nem nehéz elkészíteni, viszont ha szabadjára engedjük a fantáziánkat a tálalása terén, az étkezés végére biztos

Tovább

Serpenyős szűzpecsenye Szarvasgombás sajttal csőben sütve

A szűzpecsenyét a disznó bélszínjének is szokták titulálni, mivelhogy ugyanúgy zsírtalan és a legdrágább része az adott élőlénynek, mint a bélszín. A fenyőmagtól se ijedjünk meg, bioboltokban biztosan ráakadunk, ha a sarki fűszeresünknél nem is kapnánk.

Tovább

Vajas zsenge zöldségek sajttal megsütve, fóliás burgonyával

Akár a nyári grillparti kísérő étele is lehet eme recept, persze (de nem csak) vegáknak, mert hús nincs benne. Konyha kell ugyan hozzá (tehát célszerű előre összerakni), de a krumplit már el lehet a szabadban, a parázsban készíteni.

Tovább

Gombás sajtos palacsinta szezámmagos bundában

A palacsintával nem tévedünk nagyot, sokan rajongói az egyszerűen elkészíthető és millióféleképpen ízesíthető csemegének. Ez egy sós példája a népszerű csemegének, utána viszont jöhet egy ízes vagy túrós-mazsolás is.

Tovább