Túrónkról

Közép-Európa területén ismert a „Rögös túró”, de ma már a boltok polcain óriási választék van túró kategóriában is. Szintén sokban különböznek aszerint, hogy zacskós, alufóliás vagy tégelyes kiszerelésben tárolták azokat. Vásárlója válogatja, hogy ki a rögösebbet, ki a krémesebb állagút szereti.

Magyar és Finom félzsíros túrónk apró szemcsés, tömbbe préselt, nem rögös jellegű, amit a termék csomagolásán nem is ígérünk. A pasztőrözött, homogénezett tej alapanyaga nyers, teljes édes tej. Ultraszűrés, zsírtartalom beállítása után az alapanyagot pasztőrözzük, homogénezzük, kultúrázzuk és oltjuk. Adagolásig utótároló tartályba tároljuk, csomagoljuk és érleljük. Gépi úton csomagolt termékek (pl.: tégelyes túró) esetén egynemű tömb, amely laza rögökből álló halmazokra törhető. Technológiájából adódóan tégelyben alvasztott termék, mely felveszi az elsődleges csomagolóanyag formáját.

Tovább