Széchenyi 2020


Kedvezményezett neve:
FINO-FOOD Kft. /Kaposvári Egyetem
Projekt címe: Robottechnikára alapozott, precíziós elven vezérelt élelmiszer alapanyag előállításra épülő, igazoltan egészségvédő hatású tejtermék variánsok kifejlesztése egyedi hatóanyag kombinációk és innovatív technológiák alkalmazásával
Szerződött támogatás összege: 1 328 462 979 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 73.04%

Projekt tartalmának bemutatása: A projekt célja a hazai agroökológiai adottságokra alapozott minőségi, nagy hozzáadott értékű, egészségvédő hatású tejtermékek integrált fejlesztése. A célok eléréséhez szükséges a precíziós tejtermelést (szarvasmarha-tenyésztést) támogató tenyésztéstechnológia kidolgozása és üzemi bevezetése. A projekt eredményeként a piacon nem megtalálható, vagy a hasonló termékeket több tekintetben is meghaladó biológiai értékű, a korszerű táplálkozás-tudományi trendekhez, illetve az egészségtudatos táplálkozásból fakadó igényekhez illeszkedő tejkészítményeket fejlesztünk ki és vezetünk be a piacra. A specifikus hatóanyag kombinációkat sokrétű tudományos kísérlet-sorozattal alakítjuk ki, és azok tényleges biológiai hasznosulását, ill. pozitív élettani hatását in vitro emésztési modellkísérletekkel és humánklinikai tesztekkel értékeljük a legígéretesebb termékváltozatok esetében.

Projekt azonosító száma GINOP-2.2.1-18-2018-00003


A kedvezményezett neve: FINO-FOOD Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_erfa_jpg_nagy
A projekt címe: A Fino-Food Kft. kaposvári telephelyének termelési kapacitásbővítése
A szerződött támogatás összege: 272 102 450 Ft
A támogatás mértéke: 50 %

A projekt  bemutatása: A Fino-Food Kft. 272,10 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével fejleszti kaposvári telephelyét, aminek köszönhetően savó alapú (albumin) élelmiszer készítmények gyártása valósul meg a projekt keretében beszerzett technológiával.
A beruházásnak köszönhetően 28 darab új munkahely teremtése valósul meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.12.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00525


A kedvezményezett neve: FINO-FOOD Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: „Rugalmas és családbarát munkahely kialakítása a Fino-Food Kft-nél”
A szerződött támogatás összege: 8 453 500 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: Vállalkozásunknál jelenleg 180 aktív munkavállaló dolgozik, ahol eddig is alkalmaztunk rugalmas foglalkoztatási formákat. 7 fő részmunkaidőben, 8 fő kötetlen munkarendben dolgozik. Továbbra is nyitottak vagyunk a rugalmas foglalkoztatási formák elterjesztésére, azonban szervezetünk méretéből adódóan hosszú időt fog igénybe venni.

Vezetői interjúkon, munkatársi beszélgetéseken, közös –és vezetői workshopokon,  dokumentum elemzéseken keresztül valósult meg vállalkozásunk munkaügyi felmérése. A munkatársakat a fejlesztésbe történő bevonásával és a mentori rendszer kialakításával a hatékonyság és elkötelezettség növelését érhetjük el. Az átszervezés során 8 fő részére biztosítjuk az eseti távmunka lehetőségét. A későbbiekben a tapasztalatok alapján ez a kör bővíthető, amely a  program hatására várhatóan 1-2 fővel emelkedik. A megvalósítás során a munkavállalók és a vezetők a következő képzéseken és tanácsadásokon fognak részt venni: - A vezető és a szervezet együttműködése - vezetői kommunikáció - vezetői példamutatás - viselkedésminta alapú kommunikáció - változásmenedzsment - konfliktusok kezelése - munkajog - belső folyamatok fejlesztése és azok rögzítése - vállalati image/munkáltatói brand építése.

A projekt összköltsége nettó 8.637.000 Ft, amely lefedi a tanácsadások, képzések költségét és a távmunkához szükséges eszközök (laptopok, nyomtatót, hálózati eszközök, mobiltelefonok) beszerzését is. A projekt megvalósítása eredményeképpen javulni fog munkavállalóink munkához való hozzáállása, motiváltabbá válnak, ezáltal közvetetten nőni fog vállalkozásunk hatékonysága és eredménye.

A projekt befejezési dátuma: 2018.05.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00297