Receptek
Grill ételek
Egyre népszerűbbek hazánkban is a grill ételek, s mi ehhez hozzájárulva kínálunk alternatívákat...
Grillezett sajtfalatok mézes gyümölcsökkel 2018-03-03
Hozzávalók:
- 25 dkg Fino Füsti Trappista sajt
- 25 dkg Fino Trappista sajt natúr
- 5 db hurkapálca
- 30 dkg banán
- 30 dkg alma
- 35 dkg őszibarack
- 30 dkg narancs
- 2 dl méz
- 1 csokor menta levél
- 1 dl Tokaji édes szamorodni
A kétféle sajtból egyenletes vastagságú derekakat vágunk, majd a hurkapálcára húzzuk. A gyümölcsöket előkészítjük. Az almának a csumáját kiemeljük, és héjasan (hámozás nélkül) cikkekre vágjuk. Az őszibarackot szintén cikkekre szeljük, a banánt karikázzuk, a narancsot pedig kockára vágjuk. A menta leveleket összevágjuk. A gyümölcsöket összekeverjük. A borral leöntve pár percig pároljuk, majd ráöntjük a mézet és megszórjuk a menta levelekkel. A gyümölcs köretet melegen tartjuk.
A felszúrt sajtokat felhevített rostlapon pirosra, roppanósra sütjük.
A gyümölcsragut a tányér aljára merjük, majd betakarjuk a forró sajtnyárssal.