Széchenyi 2020 Széchenyi Terv Plusz

Receptek

Grill ételek

Egyre népszerűbbek hazánkban is a grill ételek, s mi ehhez hozzájárulva kínálunk alternatívákat...

Grillezett sajtfalatok mézes gyümölcsökkel 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 25 dkg Fino Füsti Trappista sajt
  • 25 dkg Fino Trappista sajt natúr
  • 5 db hurkapálca
  • 30 dkg banán
  • 30 dkg alma
  • 35 dkg őszibarack
  • 30 dkg narancs
  • 2 dl méz
  • 1 csokor menta levél
  • 1 dl Tokaji édes szamorodni

A kétféle sajtból egyenletes vastagságú derekakat vágunk, majd a hurkapálcára húzzuk. A gyümölcsöket előkészítjük. Az almának a csumáját kiemeljük, és héjasan (hámozás nélkül) cikkekre vágjuk. Az őszibarackot szintén cikkekre szeljük, a banánt karikázzuk, a narancsot pedig kockára vágjuk. A menta leveleket összevágjuk. A gyümölcsöket összekeverjük. A borral leöntve pár percig pároljuk, majd ráöntjük a mézet és megszórjuk a menta levelekkel. A gyümölcs köretet melegen tartjuk.

A felszúrt sajtokat felhevített rostlapon pirosra, roppanósra sütjük.

A gyümölcsragut a tányér aljára merjük, majd betakarjuk a forró sajtnyárssal.