Széchenyi 2020 Széchenyi Terv Plusz

Receptek

Grill ételek

Egyre népszerűbbek hazánkban is a grill ételek, s mi ehhez hozzájárulva kínálunk alternatívákat...

Grillezett borseprős sajtfalatkák diós, baconos salátaágyon 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 30 dkg Vinoforo sajt
  • 5 dkg galambbegy saláta
  • 5 dkg lollo, rosso saláta
  • 5 szem koktélparadicsom
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg szeletelt bacon

Saláta dresszing: 2 cl enyhén csípős mustár, 5 cl olíva olaj, 2 cl citromlé, csipet só, cukor

Elkészítjük a salátát. A leveles salátákat folyóvízben alaposan lemossuk, a koktél paradicsomokat négy cikkbe vágjuk. A diót egy serpenyőben enyhén megpirítjuk és nagyobb darabokra (gorombára) vágva hozzákeverjük a salátához. A szeletelt húsos szalonnát vékony csíkokra felvágjuk és lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig olvasztjuk, míg roppanós pörcöt kapunk. Ekkor leszűrve ezt a pörcöt is a salátához keverjük.

 

A sajtot egy felizzított serpenyőben, vagy rost lapon kevés szalonna zsíron megsütjük. Fontos, hogy a rostlap jól elő legyen melegítve, és így a sajt mindkét oldala pörzsölődjön. A kevert salátára elkészítjük a dresszinget. A mustárhoz vékonyan öntjük az olajat, majd az ízesítőket. A saláta öntettel meglocsoljuk a salátát és a felpuhult sajtot egy lapát kanállal rátesszük. Forrón tálaljuk!