Receptek
Főétel
Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.
Fortiana fondü 2018-03-03
Hozzávalók:
- 25 dkg Fortiana sajt
- 25 dkg Szegzardina sajt
- 20 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 2,5 dl száraz fehér bor
- fokhagyma, só, bors
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 4 kanál fehérbor
- reszelt szerecsendió
A sajtokat és a gombát apró kockákra vágjuk. A vajat fondűtálban megolvasztjuk, ebben a gombát rövid ideig pároljuk. Hozzáöntjük a száraz fehérbort, felforraljuk. Fokhagymaporral, sóval, borssal fűszerezzük. 1 evőkanál keményítőt 1 dl száraz fehérborral elkeverjük, ezzel a fondűt besűrítjük. Szerecsendióval fűszerezzük, fehér kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt adunk hozzá.