Receptek

Előétel

Az étvágy felkeltésében sokat számít a szem, az ízlésesen tálalt előétel látványa könnyebben beindítja az emésztőrendszert. Már a reneszánsz lakomákon igyekeztek, hogy a különleges tálalással is elkápráztassák a vendégeket...

Zöldfűszerkrémes szendvics 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 25 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 10 dkg szeletelt hagyma
  • 100 g Hazai és Finom zöldfűszeres szendvicskrém
  • 50 dkg baguette kenyér
  • 20 dkg Fino Trappista sajt
  • csipet fekete bors, só

A bacont apróra vágjuk, majd addig pirítjuk saját zsírján, míg roppanós nem lesz. Ekkor leszűrjük. A lilahagymát nagyon finomra vágjuk, majd a felsorolt anyagokkal összekeverjük. A felszeletelt baguette kenyeret megkenjük a krémmel, majd reszelt trappista sajttal gazdagon megszórjuk. Melegszendvics-sütőben vagy sütőben 180˚C-on addig sütjük, míg a sajt a szendvicsre rápirul.

Kitűnő kísérője lehet egy deresre hűtött gyümölcsös rozé.