Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Vajas zsenge zöldségek sajttal megsütve, fóliás burgonyával 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 25 dkg brokkoli rózsa
  • 15 dkg közepes csiperke
  • 4 db tavaszi új hagyma
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg Fino Trappista sajt

A sárgarépát hámozás után hullámos élű késsel felkarikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a zöldbab végeit levágjuk, majd forrásban lévő sós vízben roppanósra főzzük. A gombafejeket megmossuk, és cikkekre vágjuk. A felolvasztott vajban a gombát megpirítjuk, majd a roppanós zöldségeket hozzáadva 5 percig pároljuk. Megszórjuk a felszeletelt újhagymával, és tűzálló tálba öntjük. A tetejét a reszelt sajttal bőkezűen megszórjuk, és sütőben, felső pirítással a zöldségekre olvasztjuk. A sütő tálban tálaljuk, köretként parázsban sült fóliás krumplit, parázs hiányában héjában sült krumplival körítjük.