Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Tésztasaláta 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 50 dkg csőtészta (legjobb a Barilla Mezze Penne Tricolore)
  • 2 nagy paradicsom
  • 4 db paprika (lehetőleg kaliforniai, vegyes színekben)
  • 2 nagy lilahagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg Fino Trappista sajt,
  • 2,5-3 dl salátaöntet
  • 20 dkg sonka 
  • néhány szál petrezselyem

A tésztánkat készre főzzük. Közben a paradicsomot, paprikát, lilahagymát, sajtot és sonkát kb. 1x1 cm-es kockákra, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Amikor a tészta megfőtt, leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a felaprított zöldségekkel és a salátaöntettel alaposan összekeverjük. Fél paprikába töltve tálaljuk.