Receptek
Előétel
Az étvágy felkeltésében sokat számít a szem, az ízlésesen tálalt előétel látványa könnyebben beindítja az emésztőrendszert. Már a reneszánsz lakomákon igyekeztek, hogy a különleges tálalással is elkápráztassák a vendégeket...
Szarvasgombás sajtkrémleves fokhagymás baguettel 2018-03-03
Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 20 dkg Fino Szarvasgombás sajt
- 4 dkg vaj
- 1 l szárnyashús leves,
- 1 dl tejszín
- só, fehér bors
A megmosott vörös hagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk. A burgonya kockát hozzáadjuk, majd a húslevessel felöntve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Átforraljuk a reszelt sajttal, majd leturmixoljuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a felmelegített tejszínt.