Receptek

Előétel

Az étvágy felkeltésében sokat számít a szem, az ízlésesen tálalt előétel látványa könnyebben beindítja az emésztőrendszert. Már a reneszánsz lakomákon igyekeztek, hogy a különleges tálalással is elkápráztassák a vendégeket...

Szarvasgombás sajtkrémleves fokhagymás baguettel 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg Fino Szarvasgombás sajt
  • 4 dkg vaj
  • 1 l szárnyashús leves,
  • 1 dl tejszín
  • só, fehér bors

A megmosott vörös hagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk. A burgonya kockát hozzáadjuk, majd a húslevessel felöntve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Átforraljuk a reszelt sajttal, majd leturmixoljuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a felmelegített tejszínt.