Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Sonkás sajttekercs zöldsalátán 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 8 szelet Szekszárdi csemegesajt
  • 8 szelet sonka
  • 8 friss saláta levél
  • 8 szem koktélparadicsom
  • olíva olaj
  • só, fehér bors, morzsolt kakukkfű
  • 1 kávéskanál tökmagolaj
  • citromlé
  • díszítésnek metélő petrezselyem

A sajt és sonkaszeleteket azonos méretűre formázzuk, majd a sajtra sonkát terítünk, feltekerjük, szorosan fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A salátalevelekből talpazatot készítünk, felhalmozzuk a tányérra. Az oliva olajat a fűszerekkel, tökmagolajjal elkeverjük, s a salátára öntjük. Néhány szál fűszernövénnyel díszítjük.