Receptek
Főétel
Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.
Sonkás sajttekercs zöldsalátán 2018-03-03
Hozzávalók:
- 8 szelet Szekszárdi csemegesajt
- 8 szelet sonka
- 8 friss saláta levél
- 8 szem koktélparadicsom
- olíva olaj
- só, fehér bors, morzsolt kakukkfű
- 1 kávéskanál tökmagolaj
- citromlé
- díszítésnek metélő petrezselyem
A sajt és sonkaszeleteket azonos méretűre formázzuk, majd a sajtra sonkát terítünk, feltekerjük, szorosan fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A salátalevelekből talpazatot készítünk, felhalmozzuk a tányérra. Az oliva olajat a fűszerekkel, tökmagolajjal elkeverjük, s a salátára öntjük. Néhány szál fűszernövénnyel díszítjük.