Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Serpenyős szűzpecsenye Szarvasgombás sajttal csőben sütve 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 1,5 kg szűzpecsenye
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 25 dkg széles metélt tészta
  • 15 dkg Fino Szarvasgombás sajt
  • 2 szem paradicsom
  • 1-1 csipet oregano és reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • só, bors, petrezselyem
  • a sütéshez étolaj

 

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, sózzuk, fűszerezzük oreganoval, fokhagymával és borssal, majd kevés olajban elősütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, de nem mossuk le. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben 1 percig főzzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a felszeletelt szűzpecsenyéket nem túl széthúzva elhelyezzük benne, majd mellé tesszük a kifőtt tésztát, brokkoli rózsákat, a felszeletelt paradicsomot és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük, majd tálalás előtt meghintjük a szárazon pirított fenyőmaggal. Mártásként sóval, bazsalikommal és kevés fokhagymával beforralt tejszínt adunk.