Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Sajttal, gombával sült szűzérmék velesült zöldségekkel 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 dkg gorombára őrölt színes bors
  • 15 dkg Fino Füsti Trappista sajt
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 csokor tavaszi zöldhagyma
  • 1 dl étolaj
  • fél csokor friss oregánó
  • fél csokor friss bazsalikom

A szűzpecsenyéket 5-6 dkg-os érmékre vágjuk, enyhén kiveregetjük, sóval és borssal fűszerezzük, majd mindkét oldalát elősütjük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a cikkekre vágott gombát, friss fűszerrel megszórjuk, és a hússzeletek tetejére halmozzuk. A gombára reszeljük a sajtot, majd egy tepsi közepén, vagy agyagtálban sütjük. 10 perc után hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát, s ha a sajt már kezd pirulni és a burgonya felpuhult, akkor megszórjuk paradicsommal és a karikára vágott zöldhagymával. Ezután pár percig sütjük és az agyagtálban vagy a porcelántálon tálaljuk.