Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Sajtsaláta tökmagos dresszinggel 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 15 dkg kagylótészta
  • 40 dkg piros és zöld kaliforniai paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 15 dkg Fino Füsti Trappista sajt
  • 10 dkg lilahagyma
  • 10 dkg gépsonka
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl Fino tejföl
  • 1 csokor snidling
  • 1 dkg porcukor
  • 1 dkg mustár
  • 3 cl citromlé
  • 2 dkg só
  • 1 dkg fehér bors
  • 2 cl tökmagolaj

Előkészítjük a nyersanyagokat. A tésztát kifőzzük. A paprikát, paradicsomot, a sajtot, lilahagymát, gépsonkát 1 cm-es kockákra vágjuk. A majonézt a felsorolt ízesítőkkel és a tejföllel elkeverjük, és a felkockázott nyersanyagokra öntve alaposan átkeverjük. A salátát a félbe vágott paprikába töltve hidegen tálaljuk.