Receptek
Főétel
Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.
Sajtsaláta tökmagos dresszinggel 2018-03-03
Hozzávalók:
- 15 dkg kagylótészta
- 40 dkg piros és zöld kaliforniai paprika
- 30 dkg paradicsom
- 15 dkg Fino Füsti Trappista sajt
- 10 dkg lilahagyma
- 10 dkg gépsonka
- 2 dl majonéz
- 2 dl Fino tejföl
- 1 csokor snidling
- 1 dkg porcukor
- 1 dkg mustár
- 3 cl citromlé
- 2 dkg só
- 1 dkg fehér bors
- 2 cl tökmagolaj
Előkészítjük a nyersanyagokat. A tésztát kifőzzük. A paprikát, paradicsomot, a sajtot, lilahagymát, gépsonkát 1 cm-es kockákra vágjuk. A majonézt a felsorolt ízesítőkkel és a tejföllel elkeverjük, és a felkockázott nyersanyagokra öntve alaposan átkeverjük. A salátát a félbe vágott paprikába töltve hidegen tálaljuk.