Receptek
Desszert
Az édesszájúak is megtalálják a finom számítást nálunk...
Sajt-rizstorta rumos csokiöntettel 2018-03-03
Hozzávalók:
1 rizstortához:
- 15 dkg rizs
- 4,5 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
- 3 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 db narancs és a héja
- 3 dkg mazsola
- 20 dkg szilva
- 20 dkg Fino natúr sajtkrém
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
Csokoládé öntethez:
- 3 db tojássárgája
- 4 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
- 2 dkg liszt
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 cl rum
Rizstorta:
A rizst kiválogatjuk, majd 1,5 dl forró vízbe öntjük. Lassú tűzön dinszteljük, fedő alatt. Ha a vizet felszívta, hozzáöntjük a felforralt tejet, és fedő alatt sütőbe téve 150 C fokon puhára pároljuk.
A tojások sárgáját a kristálycukorral, vaníliás cukorral, reszelt narancshéjjal, és a vízbe áztatott mazsolával habosra kikeverjük. Ehhez adjuk a krémsajtot majd a tejberizst. A tojások fehérjét csipet sóval és a kristálycukor felével kemény habbá verjük, és lazításként a Friss sajt alaphoz adjuk. A narancs húsát és a szilvát apró kockákra vágjuk és hozzákeverjük a rizsfelfújthoz. Vajazott, lisztezett tortaformába töltjük a masszát, majd 150 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A rizskók készíthető szilikon formába töltve is. A sütési idő a torta esetében kb. 40 perc. Ha egy hústűt a torta közepébe szúrunk, és az száraz marad, akkor kivehetjük a sütőből. Ezután 15 percig pihentetjük, körbe vágjuk, majd levéve a sütőforma oldalát 12 szeletre osztjuk.
Csokoládé öntet:
A tojások sárgáját összekeverjük a kakaóporral, liszttel, cukorral és 1 dl tejjel. Ezután a többi tejet forrón ráöntjük, vízfürdőn, vízgőz felett besűrítjük, majd forrón a kockákra tört étcsokoládét beleolvasztjuk. Tálaláskor öntjük hozzá a rumot az öntethez.
A cikkekre vágott meleg rizstortához forrón adjuk a rumos csokiöntetet.