Széchenyi 2020 Széchenyi Terv Plusz

Receptek

Desszert

Az édesszájúak is megtalálják a finom számítást nálunk...

Pikáns sajtfelfújt 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
  • 1 dkg só
  • 15 dkg Fino Szegzardina sajt
  • 5 tojás
  • 5 g őrölt szerecsendió
  • 5 g frissen őrölt színes bors

A vajat felmelegítjük, majd a lisztet hozzászitálva lassú tűzön enyhén megpirítjuk. Ezután a forrásban lévő tejjel felöntjük és 1 percig kiforraljuk a reszelt sajttal. Melegen hozzákeverjük a sót, a fűszereket és a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a sajtfelfújt alaphoz keverjük. Vajazott, lisztezett őzgerinc vagy puding formákba töltjük úgy, hogy a formák félig legyenek. A formákat langyos vízágyra tesszük, és gyöngyöző forrású vízben lassan kigőzöljük. A formában hagyjuk melegen tálalásig. Tálaláskor kiborítjuk, forró sajtmártással adjuk. A sajtmártás receptjét a sajtropogósnál olvashatják!