Receptek

Előétel

Az étvágy felkeltésében sokat számít a szem, az ízlésesen tálalt előétel látványa könnyebben beindítja az emésztőrendszert. Már a reneszánsz lakomákon igyekeztek, hogy a különleges tálalással is elkápráztassák a vendégeket...

Pikáns melegszendvics 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 50 dkg baguette
  • 10 dkg Fino zöldfűszeres sajtkrém
  • 4 szem paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg Vinoforo sajt
  • frissen őrölt zöld bors

A kenyeret felszeleteljük, vékonyan megkenjük a zöldfűszeres sajtkrémmel. Paradicsommal és vékonyan reszelt lilahagyma karikákkal bevonjuk, majd a szeletelt Vinoforo sajt kerül rá, melyet szalamanderben megpirítunk. Ízlés szerint frissen őrölt zöld borsot reszelünk rá. Forrón, borkorcsolyaként tálaljuk.