Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Gombás sajtos palacsinta szezámmagos bundában 2018-03-03

Hozzávalók:

Palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
  • 1,5 dl szóda
  • 1 dl olaj

Töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
  • 15 dkg Fino Füsti Trappista sajt
  • 30 dkg erdei gomba mix vagy csiperke gomba
  • 1 csokor  petrezselyemzöld
  • só, frissen őrölt színes bors
  • 2 db tojássárgája

Panírhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg szezámmag
  • 0,5 l olaj

A felsorolt anyagokból vékony palacsintákat sütünk.

Ezután elkészítjük a tölteléket: a vajat felolvasztjuk, és a felkockázott gombát lassan megdinszteljük rajta. Ha a gomba zsírjára pirul, a liszttel és a vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a felforralt tejjel gyorsan elkeverjük, míg be nem sűrűsödik. Melegen hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lereszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tölteléket a palacsintákra töltjük, két oldalát felhajtjuk, majd felgöngyöljük.

Ezután bepanírozzuk: Lisztbe, felvert egész tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Az egyenletes nagyságúra formázott palacsintákat bő forró olajban megsütjük és salátákkal tálaljuk.