Receptek
Főétel
Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.
Gombás sajtos palacsinta szezámmagos bundában 2018-03-03
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- só
- 2 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
- 1,5 dl szóda
- 1 dl olaj
Töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 3 dl Fino +30% fehérjével növelt tej
- 15 dkg Fino Füsti Trappista sajt
- 30 dkg erdei gomba mix vagy csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt színes bors
- 2 db tojássárgája
Panírhoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg szezámmag
- 0,5 l olaj
A felsorolt anyagokból vékony palacsintákat sütünk.
Ezután elkészítjük a tölteléket: a vajat felolvasztjuk, és a felkockázott gombát lassan megdinszteljük rajta. Ha a gomba zsírjára pirul, a liszttel és a vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a felforralt tejjel gyorsan elkeverjük, míg be nem sűrűsödik. Melegen hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lereszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tölteléket a palacsintákra töltjük, két oldalát felhajtjuk, majd felgöngyöljük.
Ezután bepanírozzuk: Lisztbe, felvert egész tojásba és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Az egyenletes nagyságúra formázott palacsintákat bő forró olajban megsütjük és salátákkal tálaljuk.