Széchenyi 2020 Széchenyi Terv Plusz

Receptek

Desszert

Az édesszájúak is megtalálják a finom számítást nálunk...

Friss sajttorta epertükrön 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg édes morzsa
  • 2,5 dkg friss gyömbér
  • 50 dkg Fino natúr sajtkrém
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg eperlekvár
  • 25 dkg friss eper

 

A vajat felmelegítjük és az édes morzsát (darált keksz) ráöntve világos barnára pirítjuk. Az így kapott morzsát a kapcsos tortaforma aljába tömjük.

Elkészítjük a tölteléket. A három egész tojást jól kikeverjük, hozzáadjuk a friss reszelt gyömbért, a citrom kifacsart levét, és a lereszelt héját, a kristálycukrot, és a krémsajtot. Ezt ráöntjük a morzsára, és előmelegített sütőben 170 fokon fél óra alatt megsütjük. Kivéve a sütőből langyos helyen 20 percig pihentetjük, és szeleteljük.

Tálaláskor a tányért csokoládéval megrajzolhatjuk, és ebbe töltjük az átszűrt eperlekvárt. Az epertükörre tesszük a cikkekre vágott tortát. Epercikkekkel díszítjük.