Receptek
Desszert
Az édesszájúak is megtalálják a finom számítást nálunk...
Friss sajttorta epertükrön 2018-03-03
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 15 dkg édes morzsa
- 2,5 dkg friss gyömbér
- 50 dkg Fino natúr sajtkrém
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- 10 dkg kristálycukor
- 15 dkg eperlekvár
- 25 dkg friss eper
A vajat felmelegítjük és az édes morzsát (darált keksz) ráöntve világos barnára pirítjuk. Az így kapott morzsát a kapcsos tortaforma aljába tömjük.
Elkészítjük a tölteléket. A három egész tojást jól kikeverjük, hozzáadjuk a friss reszelt gyömbért, a citrom kifacsart levét, és a lereszelt héját, a kristálycukrot, és a krémsajtot. Ezt ráöntjük a morzsára, és előmelegített sütőben 170 fokon fél óra alatt megsütjük. Kivéve a sütőből langyos helyen 20 percig pihentetjük, és szeleteljük.
Tálaláskor a tányért csokoládéval megrajzolhatjuk, és ebbe töltjük az átszűrt eperlekvárt. Az epertükörre tesszük a cikkekre vágott tortát. Epercikkekkel díszítjük.