Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Fortiana fondü 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 25 dkg Fortiana sajt
  • 25 dkg Szegzardina sajt
  • 20 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl száraz fehér bor
  • fokhagyma, só, bors
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 kanál fehérbor
  • reszelt szerecsendió

A sajtokat és a gombát apró kockákra vágjuk. A vajat fondűtálban megolvasztjuk, ebben a gombát rövid ideig pároljuk. Hozzáöntjük a száraz fehérbort, felforraljuk. Fokhagymaporral, sóval, borssal fűszerezzük. 1 evőkanál keményítőt 1 dl száraz fehérborral elkeverjük, ezzel a fondűt besűrítjük. Szerecsendióval fűszerezzük, fehér kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt adunk hozzá.