Receptek

Főétel

Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.

Fino csirkemell fóliában sütve 2018-03-03

Hozzávalók:

  • 0,5 dl olíva olaj
  • 6 db csirkemell
  • 30 dkg Fino Füsti Trappista sajt
  • 50 dkg cukkini karikákra vágva
  • 6 db nagy paradicsom felkarikázva
  • só, bors
  • köretként rizs vagy tészta

Vágjunk hat darab egyenként 30 cm-es négyzet alakú fóliát, majd kenjük meg oliva olajjal. A csirkemelleket rézsútosan, egymástól azonos távolságra vágjuk be három helyen, majd töltsük be a felszeletelt füstölt trappista sajttal és bekenjük a finom magyaros vajkrémmel. A paradicsom és cukkíni karikákat tegyük rá az alufóliára, majd helyezzük rá a töltött csirkemellet. Ízesítsük sóval, borssal, csomagoljuk be és 200 C˚-on 20 percig süssük készre. Tálaláskor nyissuk ki a fóliát, rizzsel, vagy tészta körettel forrón adjuk.