Receptek
Főétel
Ha valaki sertészsírral, vöröshagymával, fűszerpaprikával együttesen készített ételt eszik, biztos lehet benne, hogy magyar csemege került a tányérjába. A modern kor étkezési forradalmai, a "trendiség", még nem törte át teljesen a magyar hagyomány falait.
Fino csirkemell fóliában sütve 2018-03-03
Hozzávalók:
- 0,5 dl olíva olaj
- 6 db csirkemell
- 30 dkg Fino Füsti Trappista sajt
- 50 dkg cukkini karikákra vágva
- 6 db nagy paradicsom felkarikázva
- só, bors
- köretként rizs vagy tészta
Vágjunk hat darab egyenként 30 cm-es négyzet alakú fóliát, majd kenjük meg oliva olajjal. A csirkemelleket rézsútosan, egymástól azonos távolságra vágjuk be három helyen, majd töltsük be a felszeletelt füstölt trappista sajttal és bekenjük a finom magyaros vajkrémmel. A paradicsom és cukkíni karikákat tegyük rá az alufóliára, majd helyezzük rá a töltött csirkemellet. Ízesítsük sóval, borssal, csomagoljuk be és 200 C˚-on 20 percig süssük készre. Tálaláskor nyissuk ki a fóliát, rizzsel, vagy tészta körettel forrón adjuk.