Magyar és Finom túró

Bemutatunk egy igazán finom és könnyen elkészíthető túrógombóc receptet, amihez természetesen a Magyar és Finom túró a legjobb választás!

Tojásmentes túrógombóc

Hozzávalók:
75 dkg Magyar és Finom túró
14 dkg búzadara
10 dkg morzsa
3-4 dkg vaj
2 dl Magyar és Finom tejföl


Elkészítés: Kattints a linkre: https://www.youtube.com/watch?v=3L0nREWlr4g 

VAGY olvasd itt az elkészítés lépéseit:

Mivel a túró krémesebb állagú, jól eldolgozható, nem kell bajlódni azzal, hogy megdaráljuk, vagy villával összetörjük. Egyszerűen keverjünk hozzá 14 dkg búzadarát, gyengén sózzuk meg és kb. egy óra hosszat pihentessük. Ezután vízbe mártott kézzel kis gombócokat formáljunk belőle, majd gyengén sózott, bő, forrásban lévő vízbe tesszük őket. Mérsékelt tűzön, addig főzzük a gombócokat, míg a víz felszínére jönnek (ez kb. 8-10 perc). Közben kevés zsírban aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát, beletesszük a vajat, és egy kicsit megsózzuk. A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsöpögtetjük, és a vajas pirított morzsába forgatjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk, de természetesen, aki szereti, porcukorral is megszórhatja.

Jó étvágyat! :)