Friss sajttorta epertükrön
Az epernek nem lehet ellenállni. Lekvárját kombinálhatjuk csokoládéval is, de ha ezt a receptet elkészítjük a meghódítani kívánt férfinak, vagy nőnek, biztos a siker. Gusztusos, édes, és még egészséges is.

Hozzávalók:
5 dkg vaj, 15 dkg édes morzsa, 2,5 dkg friss gyömbér, 50 dkg Fino Friss sajt, 3 db tojás, 1 db citrom, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg eperlekvár, 25 dkg friss eper

Elkészítés:

A vajat felmelegítjük és az édes morzsát (darált keksz) ráöntve világos barnára pirítjuk. Az így kapott morzsát a kapcsos tortaforma aljába tömjük.

Elkészítjük a tölteléket. A három egész tojást jól kikeverjük, hozzáadjuk a friss reszelt gyömbért, a citrom kifacsart levét, és a lereszelt héját, a kristálycukrot, és a krémsajtot. Ezt ráöntjük a morzsára, és előmelegített sütőben 170 fokon fél óra alatt megsütjük. Kivéve a sütőből langyos helyen 20 percig pihentetjük, és szeleteljük.

Tálaláskor a tányért csokoládéval megrajzolhatjuk, és ebbe töltjük az átszűrt eperlekvárt. Az epertükörre tesszük a cikkekre vágott tortát. Epercikkekkel díszítjük.

Kapcsolódó FINO termékek: