Serpenyős szűzpecsenye Tamási csemegesajttal csőben sütve
A szűzpecsenyét a disznó bélszínjének is szokták titulálni, mivelhogy ugyanúgy zsírtalan és a legdrágább része az adott élőlénynek, mint a bélszín. A fenyőmagtól se ijedjünk meg, bioboltokban biztosan ráakadunk, ha a sarki fűszeresünknél nem is kapnánk.

Hozzávalók:
1,5 kg szűzpecsenye, 1 közepes fej brokkoli, 25 dkg széles metélt tészta, 15 dkg Fortiana, 2 szem paradicsom, 1-1 csipet oregano és reszelt fokhagyma, 1 evőkanál fenyőmag, só, bors, petrezselyem, a sütéshez étolaj

Elkészítés:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, sózzuk, fűszerezzük oreganoval, fokhagymával és borssal, majd kevés olajban elősütjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, de nem mossuk le. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben 1 percig főzzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a felszeletelt szűzpecsenyéket nem túl széthúzva elhelyezzük benne, majd mellé tesszük a kifőtt tésztát, brokkoli rózsákat, a felszeletelt paradicsomot és megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőben 160 fokon 15-20 percig sütjük, majd tálalás előtt meghintjük a szárazon pirított fenyőmaggal. Mártásként sóval, bazsalikommal és kevés fokhagymával beforralt tejszínt adunk.

Kapcsolódó FINO termékek: