Leveles tésztában sült kecskesajt
Az elkészítése nem bonyolult, de nem fog mindenkinek ízleni, mégpedig a kecskesajt miatt. Különleges aromájának köszönhetően igen ízletes, és egészséges a kecskesajt, és nem mellesleg nagyon gusztusos a tésztába belecsavarva.

Hozzávalók:
0,5 kg fagyasztott vajas leveles tészta , 40 dkg friss kecskesajt, kenéshez: vaj, szóráshoz: 3 dkg szezámmag

Elkészítés:
A vajas tésztát egyenletesen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ezt követően késsel hosszúkás háromszögeket vágunk belőlük és megtöltjük a vastagabb felét kecske sajttal, majd felgöngyöljük. Az így kapott sajttekercseket sütőtepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk és 170˚C-os gőzös sütőben roppanósra sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Kapcsolódó FINO termékek: