Rostonsült mozzarella karamellás gyümölcsökkel
A mozzarella sajt visszafogott íze remekül hagyja érvényesülni az édes gyümölcskoszorút. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és a sajt miatt laktató étel.

Hozzávalók:
80 dkg mozzarella, 1 kockázott ananász konzerv, 1 konzerv körte, 1 konzerv barack, 30 dkg banán, 20 dkg demorera barna cukor, 5 dkg vaj, 1 citrom kicsavart leve

Elkészítés:
A Mozzarellát 1 cm vastag karikára vágjuk, majd gyümölcsökkel nyársra húzzuk. A gyümölcsöket kockákra vágjuk, majd megszórjuk a barna cukorral. Vajat olvasztunk, majd erre tesszük a gyümölcsöt és addig pirítjuk, míg a cukor megolvad és karamellt képez. Kevés citromlével ízesítjük. Ezzel párhuzamosan  a mozzarella nyársakat rostlapon pirosra sütjük.

Kapcsolódó FINO termékek: