Fortiana fondü
A fondű a különlegességeket kedvelők ideális étele. A fondűben nemcsak csoki lehet olvasztani, hanem sajtot is, egy-két ízesítőt hozzáadva pedig igazi finomságot tehetünk az asztalra. Remek dolog kenyérkockát vagy gyümölcsöket mártogatni bele.

Hozzávalók:
25 dkg Fortiana sajt, 25 dkg Szegzardina sajt, 20 dkg gomba konzerv, 3 dkg vaj, 2,5 dl száraz fehérbor, fokhagymapor, só, bors, 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 kanál fehérbor, reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A sajtokat és a gombát apró kockákra vágjuk, a vajat fondütálban megolvasztjuk, ebben a gombát rövid ideig pároljuk. Hozzáöntjük a száraz fehérbort, felforraljuk. Fokhagymaporral, sóval, borssal fűszerezzük. 1 evőkanál keményítőt 1 dl száraz fehérborral elkeverjük, ezzel a fondüt besűrítjük. Szerecsendióval fűszerezzük, fehér kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt adunk hozzá.

Kapcsolódó FINO termékek: