Miért jó a sajt?

Hasznos információk a sajtot kedvelőknek.

  • Minden alkalomhoz illik, számos variációban fogyasztható: reggeli, snack, desszert, saláták része vagy szósz, stb.
  • A sajtnak hagyománya és történelme van, sokféle, az egyes vidékekre jellemző specialitása létezik.
  • Felmérések szerint a lakosság körében a legkedveltebb tejtermék a sajt.
  • Fogyasztási gyakorisága: 121,5 nap évente, 10,8 kg/fő/év.
  • Értékes tejfehérje forrás, előemésztett, bioaktív élelmiszer. Ásványi anyagokat tartalmaz: kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot és cinket is. Bővelkedik vitaminban, A, D, B12 vitamin koncentrált forrása, de konjugált zsírsavat, omega 3-at is tartalmaz.


Forrás: Bognár Gábor termelési és kereskedelmi osztályvezető, MTKI